Μαρσέλου Ελένη

qode interactive strata
Υποψήφιοι Διδάκτορες
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

emarselou@uniwa.gr

Η κυρία Ελένη Μαρσέλου είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα «Η αποτελεσματικότητα των ασκήσεων κινητικού ελέγχου σε γυναίκες με οστεοπόρωση μετά από επέμβαση Διαδερμικής Σπονδυλοπλαστικής» στον τομέα Κυκλοφορικό και Μυοσκελετικό σύστημα.

Έχει ολοκληρώσει το βασικό της κύκλο σπουδών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας (2005). Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία (Master of Musculoskeletal & Sports Physiotherapy) στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Αυστραλίας (University of South Australia). Εκεί είχε την δυνατότητα κλινικής άσκησης σε νοσοκομεία αλλά και αθλητικές ομάδες την περίοδο προπόνησης, την αγωνιστική αλλά και την περίοδο των αξιολογήσεων. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πραγματοποίησε μια σειρά σεμιναρίων με γνωστικό αντικείμενο την ορθοπαιδική μυοσκελετική φυσικοθεραπεία. Εκτός από το κλινικό έργο που έχει επιτελέσει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ασχολείται από το 2008 με την διδασκαλία σε δομές της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης σε γνωστικά αντικείμενα όπως η μάλαξη, η κινησιοθεραπεία, η αξιολόγηση και μυοσκελετική αποκατάσταση, ο κλινικός συλλογισμός και η ανάλυση κλινικών περιπτώσεων. Για την ενίσχυση της διδακτικής της επάρκειας έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων καθώς και επικοινωνίας.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αλλά και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας της οποίας αποτελεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρουσιάζει ιδιαίτερο κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για τις μυοσκελετικές κακώσεις υπέρχρησης στην περιοχή του ώμου και του αγκώνα με μεγάλο αριθμό σχετικών παρουσιάσεων σε συνέδρια.  

Βιογραφικό