Παρασκευόπουλος Ελευθέριος

qode interactive strata
Υποψήφιοι Μεταδιδάκτορες
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

eparaskevopo@uniwa.gr

Ο Ελευθέριος Παρασκευόπουλος είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Science) από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στην κλινική εμβιομηχανική. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Manual Therapy (δια των χειρών θεραπεία) όπου έχει λάβει τον τίτλο του Orthopaedic Manual Therapist (OMT) με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Manual Therapy (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists-IFOMPT).

Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του Σπουδές στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με επιβλέπουσα καθηγήτρια της διατριβής του την Δρ. Παπανδρέου Μαρία-Αναπληρώτρια καθηγήτρια του αντίστοιχου τμήματος.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποκατάσταση δυσλειτουργιών του ώμου σε επαγγελματίες αθλητές πετοσφαίρισης. Ταυτόχρονα, συμμετέχει στην οργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης σχετικών με την Μυοπεριτονιακή Απελευθέρωση, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. Παπανδρέου Μαρία.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην Βρετανία και στην Ελλάδα ως Φυσικοθεραπευτής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι Φυσικοθεραπευτής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας (Ανδρών-Γυναικών). Ταυτόχρονα, είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπου εργάζεται ως διδάσκων σε εργαστηριακά μαθήματα και επίσης έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Google Scholar

Βιογραφικό