Λέπουρα Αλεξάνδρα

qode interactive strata
Υποψήφιοι Διδάκτορες
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

alepoura@uniwa.gr

Η Αλεξάνδρα Λέπουρα γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1984. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθήνας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Brunel University, στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, κατακτώντας τον τίτλο MSc in Neurorehabilitation. Πλέον είναι Διδακτορική Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πα.Δ.Α. με θέμα Διδακτορικής Διατριβής «Φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με νευροκινητικές καθυστερήσεις και διαταραχές».

Από το 2007 εργάζεται κλινικά με βρέφη και παιδιά που χρήζουν φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης. Το 2014 δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της τον δικό τους παιδιατρικό θεραπευτικό χώρο στο Μαρούσι «Κίνητρο και Κίνηση: Λειτουργική θεραπεία παιδιού», το οποίο και διατηρούν μέχρι σήμερα. Από το 2011 ασχολείται ακαδημαϊκά σε προγράμματα εκπαίδευσης της Φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με κύριο ενδιαφέρον την Κλινική Νευρολογική Αποκατάσταση παιδιατρικών διαταραχών.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στην αξιολόγηση και θεραπευτική διαχείριση κυρίως νευρολογικών παιδιατρικών περιστατικών, ενώ από το 2018 είναι η επίσημη και μέχρι στιγμής μοναδική εκπαιδεύτρια LiteGait σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια της νευρολογικής παιδιατρικής αποκατάστασης τόσο με ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις αλλά και στην σχετική τους διοργάνωση.

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την διαπολιτισμική διασκευή αξιολογητικών εργαλείων της αταξίας στα παιδιά, καθώς την δημιουργία και εφαρμογή θεραπευτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης στάσης και βάδισης σε παιδιά με νευροκινητικές διαταραχές με την χρήση διαδρόμου με μερική υποστήριξη του σωματικού βάρους.

Βιογραφικό